Soiuri atent selectate de la ferme speciale.

Nu există nici o gamă uriașă, întotdeauna disponibilă, ale aceleiași cafele.

Multe dintre cafelele pe care le cumpărăm exclusiv au o recoltă de doar câțiva sau câțiva zeci de saci pe an. Prin urmare, la acest nivel nu este posibil ca toate cafelele să fie disponibile pe tot parcursul anului. În schimb, vei găsi la noi garanția unei cafele de înaltă calitate, frecvent schimbătoare și mereu incitante.

Selectăm soiuri de la ferme speciale

Ne place să vizităm fermele de unde luăm boabele de cafea pentru că doar așa putem controla procesul de calitate.

Prăjim proaspăt boabele cu mare precizie

Dragostea și respectul prăjitorului pentru cafea se reflectă în fiecare atingere și mișcare pe care o face.

Energie pozitivă în fiecare zi

O ceașcă de cafea de specialitate poate fi orice - o inspirație, un motiv să te ridici dimineața sau doar o fericire pură.

Proaspătă, curată și prețioasă. De Specialitate.

Prăjirea cafelei: la tambur

Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald). În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.

Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați. Folosim acest aparat și pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.

Loturile mai mari sunt prăjite pe prăjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe piață. Datorită tamburului mai mare, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel mic, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.

Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.

Urmărește-ne pe instagram