Carefully selected varieties from special farms.

There is no huge selection of the same coffee always available.

Many of the coffees we buy exclusively have a harvest of only a few or a few dozen bags per year. Therefore, at this level it is not possible for all coffees to be available throughout the year. Instead, you will find with us the garage of a high quality coffee, frequently changing and always exciting.

We select varieties from special farms

We like to visit the farms where we get our coffee beans because that's the only way we can control the quality process.

We roast the beans freshly with great precision

The roaster's love and respect for coffee is reflected in every touch and movement he makes.

Positive energy every day

A cup of specialty coffee can be anything - inspiration, a reason to get up in the morning or just pure happiness.

Fresh, clean and precious. Specialized.

Pr─âjirea cafelei: la tambur

Pr─âjitoarele utilizeaz─â gaz sau electricitate ca surs─â de energie, transferul de c─âldur─â se realizeaz─â prin conduc╚Ťie sau convec╚Ťie. Datorit─â naturii sistemului, exist─â diferen╚Ťe mari ├«n ceea ce prive╚Öte ponderarea componentelor de transfer de c─âldur─â, asta av├ónd o influen╚Ť─â considerabil─â asupra gustului cafelei. O cafea care a fost pr─âjit─â mai mult prin conduc╚Ťie (adic─â contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neap─ârat mai bun!) dec├ót una care a fost ├«nc─âlzit─â ├«n primul r├ónd prin convec╚Ťie (de ex., aer cald). ├Än cazul pr─âjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii ├«n sectorul de specialitate), natura ╚Öi materialul tamburului de pr─âjire joac─â un rol major, precum ╚Öi capacitatea de a controla alimentarea cu aer ╚Öi viteza tamburului.

Momentan, noi pr─âjim cafeaua folosind pr─âjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de pr─âjire, folosim un pr─âjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul c─âruia parametrii minuna╚Ťi cum ar fi temperatura, viteza tamburului ╚Öi debitul de aer pot fi regla╚Ťi ╚Öi controla╚Ťi. Folosim acest aparat ╚Öi pentru pr─âjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesit─â o influen╚Ť─â special─â.

Loturile mai mari sunt pr─âjite pe pr─âjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe pia╚Ť─â. Datorit─â tamburului mai mare, acest pr─âjitor este pu╚Ťin mai lent dec├ót cel mic, dar are o stabilitate mai mare c├ónd este ÔÇťla temperatur─âÔÇŁ. Dup─â dezvoltarea profilelor de pr─âjire, acesta permite o pr─âjiree mai consistent─â a loturilor mai mari.

Noi lucr─âm con╚Ötient f─âr─â utilizarea software-ului de control automat, care simplific─â (sau ar trebui) procesul de produc╚Ťie, dar nu poate reac╚Ťiona la natura diferit─â a fiec─ârui lot de cafea brut.

Urmărește-ne pe instagram