Variétés soigneusement sélectionnées provenant de fermes spéciales.

Il n’y a pas toujours une grande sélection du même café.

La plupart des cafés que nous achetons exclusivement ont une récolte de seulement quelques ou quelques dizaines de sacs par an. Par conséquent, à ce niveau, il n’est pas possible que tous les cafés soient disponibles tout au long de l’année. Au lieu de cela, vous trouverez chez nous le garage d'un café de haute qualité, en constante évolution et toujours passionnant.

Nous sélectionnons des variétés provenant de fermes spéciales

Nous aimons visiter les fermes où nous obtenons nos grains de café car c'est la seule façon de contrôler le processus de qualité.

Nous torréfions les grains fraîchement avec une grande précision

L'amour et le respect du torréfacteur pour le café se reflètent dans chaque contact et chaque mouvement qu'il effectue.

Une énergie positive au quotidien

Une tasse de café de spécialité peut être n'importe quoi : une inspiration, une raison de se lever le matin ou tout simplement un pur bonheur.

Frais, propre et précieux. Spécialisé.

Prăjirea cafelei: la tambur

Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald). În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.

Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați. Folosim acest aparat și pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.

Loturile mai mari sunt prăjite pe prăjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe piață. Datorită tamburului mai mare, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel mic, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.

Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.

Urmărește-ne pe instagram