Különleges gazdaságokból származó gondosan válogatott fajták.

Nincs mindig nagy választék ugyanabból a kávéból.

Az általunk kizárólagosan vásárolt kávék közül sok csak néhány vagy néhány tucat zacskós évente. Ezért ezen a szinten nem lehetséges, hogy minden kávé egész évben elérhető legyen. Ehelyett nálunk találja meg a minőségi kávé garázsát, amely gyakran változik és mindig izgalmas.

Különleges gazdaságokból válogatunk fajtákat

Szeretnénk meglátogatni azokat a farmokat, ahol szemes kávét szerzünk, mert csak így tudjuk ellenőrizni a minőségi folyamatot.

A babot frissen pörköljük nagy pontossággal

A pörkölő kávé iránti szeretete és tisztelete tükröződik minden érintésében és mozdulatában.

Pozitív energia minden nap

Egy csésze különleges kávé bármi lehet – inspiráció, ok arra, hogy reggel felkeljünk, vagy csak tiszta boldogság.

Friss, tiszta és értékes. Specializált.

Prăjirea cafelei: la tambur

Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald). În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.

Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați. Folosim acest aparat și pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.

Loturile mai mari sunt prăjite pe prăjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe piață. Datorită tamburului mai mare, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel mic, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.

Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.

Urmărește-ne pe instagram