Sorgfältig ausgewählte Sorten von Spezialanbaubetrieben.

Es gibt keine riesige Auswahl immer gleichen Kaffees.

Viele der Kaffees, die wir exklusiv kaufen, haben eine Ernte von nur wenigen oder einigen Dutzend Beuteln pro Jahr. Daher ist es auf diesem Niveau nicht möglich, dass alle Kaffeesorten das ganze Jahr über verfügbar sind. Stattdessen finden Sie bei uns die Garage eines hochwertigen Kaffees, häufig wechselnd und immer spannend.

Wir wählen Sorten von speziellen Farmen aus

Wir besuchen gerne die Farmen, von denen wir unsere Kaffeebohnen beziehen, denn nur so können wir den Qualitätsprozess kontrollieren.

Wir rösten die Bohnen frisch und mit großer Präzision

Die Liebe und der Respekt des Rösters für Kaffee spiegeln sich in jeder Berührung und Bewegung, die er macht.

Jeden Tag positive Energie

Eine Tasse Spezialitätenkaffee kann alles sein – Inspiration, ein Grund zum Aufstehen oder einfach nur pures Glück.

Frisch, sauber und kostbar. Spezialisiert.

Prăjirea cafelei: la tambur

Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald). În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.

Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați. Folosim acest aparat și pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.

Loturile mai mari sunt prăjite pe prăjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe piață. Datorită tamburului mai mare, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel mic, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.

Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.

Urmărește-ne pe instagram