Sorgfältig ausgewählte Sorten von Spezialanbaubetrieben.
Sorgfältig ausgewählte Sorten von Spezialanbaubetrieben.
Viele der Kaffees, die wir exklusiv kaufen, haben eine Ernte von nur wenigen oder einigen Dutzend Beuteln pro Jahr. Daher ist es auf diesem Niveau nicht möglich, dass alle Kaffeesorten das ganze Jahr über verfügbar sind. Stattdessen finden Sie bei uns die Garage eines hochwertigen Kaffees, häufig wechselnd und immer spannend.
Wir besuchen gerne die Farmen, von denen wir unsere Kaffeebohnen beziehen, denn nur so können wir den Qualitätsprozess kontrollieren.
Die Liebe und der Respekt des Rösters für Kaffee spiegeln sich in jeder Berührung und Bewegung, die er macht.
Eine Tasse Spezialitätenkaffee kann alles sein – Inspiration, ein Grund zum Aufstehen oder einfach nur pures Glück.
Prăjirea perfectă a cafelei de specialitate necesită cunoaștere, răbdare și devotament.
Pe de-o parte, cunoașterea deosebită a naturii cafelei verzi – aici, printre altele, sunt elementare cunoștințele detaliate despre tipul, varietatea, pregătirea, depozitarea, umiditatea reziduală și densitatea boabelor – iar pe de altă parte, caracteristicile și parametrii prăjitoarelor sunt o condiție prealabilă pentru dezvoltarea unui profil de prăjire perfect.
Fiecare cafea verde nu doar că are proprietăți diferite datorită geneticii sale, dar este, de asemenea, supusă unor influențe schimbătoare datorate condițiilor de creștere și de depozitare, care trebuie luate în considerare în profilul respectiv de prăjire. Numai atunci este posibil să se păstreze, să se echilibreze și să se scoată în evidență aromele, acizii și notele fructate din fructul de cafea.
Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald).
În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.
Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:
Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 0,5 kg de la compania BESCA ROASTERS, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați.
Folosim acest aparat și pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.
Loturile mai mari sunt prăjite pe prăjitorul mare de 10 kg produs tot de BESCA, care e printre cele mai bune de pe piață. Datorită tamburului mai mare, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel mic, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.
Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.
Hinterlassen Sie uns eine Nachricht und wir werden uns so schnell wie möglich mit Ihnen in Verbindung setzen.