Soiuri selectate de la ferme speciale.

Nu există nici o gamă uriașă, întotdeauna disponibilă, ale aceleiași cafele.

Multe dintre cafelele pe care le cumpărăm exclusiv au o recoltă de doar câțiva sau câțiva zeci de saci pe an. Prin urmare, la acest nivel nu este posibil ca toate cafelele să fie disponibile pe tot parcursul anului. În schimb, vei găsi la noi garația unei cafele de înaltă calitate, frecvent schimbătoare și mereu incitante.

1

Prăjirea cafelei: un meșteșug care ia timp

Prăjirea perfectă a cafelei de specialitate necesită cunoaștere, răbdare și devotament.

Pe de-o parte, cunoașterea deosebită a naturii cafelei verzi – aici, printre altele, sunt elementare cunoștințele detaliate despre tipul, varietatea, pregătirea, depozitarea, umiditatea reziduală și densitatea boabelor – iar pe de altă parte, caracteristicile și parametrii prăjitoarelor sunt o condiție prealabilă pentru dezvoltarea unui profil de prăjire perfect.

Fiecare cafea verde nu doar că are proprietăți diferite datorită geneticii sale, dar este, de asemenea, supusă unor influențe schimbătoare datorate condițiilor de creștere și de depozitare, care trebuie luate în considerare în profilul respectiv de prăjire. Numai atunci este posibil să se păstreze, să se echilibreze și să se scoată în evidență aromele, acizii și notele fructate din fructul de cafea.

2

Prăjirea cafelei: la tambur

Prăjitoarele utilizează gaz sau electricitate ca sursă de energie, transferul de căldură se realizează prin conducție sau convecție. Datorită naturii sistemului, există diferențe mari în ceea ce privește ponderarea componentelor de transfer de căldură, asta având o influență considerabilă asupra gustului cafelei. O cafea care a fost prăjită mai mult prin conducție (adică contactul cu tambur) are un gust diferit (nu neapărat mai bun!) decât una care a fost încălzită în primul rând prin convecție (de ex., aer cald).
În cazul prăjitoarelor cu tambur (care sunt obligatorii în sectorul de specialitate), natura și materialul tamburului de prăjire joacă un rol major, precum și capacitatea de a controla alimentarea cu aer și viteza tamburului.

Momentan, noi prăjim cafeaua folosind prăjitoare fundamental diferite:

Pentru dezvoltarea profilelor de prăjire, folosim un prăjitor de laborator de 2 kg de la compania Coffee Tech, cu ajutorul căruia parametrii minunați cum ar fi temperatura, viteza tamburului și debitul de aer pot fi reglați și controlați.

Folosim acest aparat li pentru prăjirea unor loturi mici de cafele foarte speciale, care necesită o influență specială.

Loturile mai mari sunt prăjite la tamburul produs de Probat, care e lider pe piață. Datorită tamburului greu de fontă, acest prăjitor este puțin mai lent decât cel de la Coffee Tech, dar are o stabilitate mai mare când este “la temperatură”. După dezvoltarea profilelor de prăjire, acesta permite o prăjiree mai consistentă a loturilor mai mari.

Noi lucrăm conștient fără utilizarea software-ului de control automat, care simplifică (sau ar trebui) procesul de producție, dar nu poate reacționa la natura diferită a fiecărui lot de cafea brut.

3

Cafea de origine, o singură proprietate, un singur lot.

Cafeaua de calitate se distinge, de obicei, prin cafele de origine și cafele de la o singură proprietate. În timp ce cea de origine trebuie să provină dintr-o zonă / regiune în creștere, aceasta este menționată ca fiind una de la o sinură proprietate atunci când garantat provine de la o fermă.

Cafeaua noastră este, de obicei, dintr-un singur lot, ceea ce înseamnă că ea nu provine doar de la o anumită fermă, ci și de pe o parcelă specifică. Există adesea diferențe semnificative în altitudini, expuneri, radiații solare etc. în cadrul fermelor, rezultând în diferite faze de creștere și, astfel, la formarea de arome ale aceluiași soi pe diferite parcele.

Aceste cafele reprezintă, prin urmare, cel mai înalt nivel al calității în sectorul de cafea de specialitate din punct de vedere al omogenității.

Prăjim aceste boabe nemaipomenite sortându-le în funcție de “predispoziția” lor. Așadar, soiurile fructate sunt, de asemenea, prăjite în mod corespunzător, la fel ca și cafeaua mai ciocolatie, care trebuie să își păstreze caracterul.

În plus, evităm eterogenitatea în profunzimea prăjirii datorită dimensiunii diferite ale boabelor sau a densității acestora

Ocazional, chiar și după prăjire, creăm amestecuri pentru a echilibra aromele și a accentua anumite note.

Un amestec este întotdeauna o combinație între două sau mai multe cafele de origine de calitate superioară și nu un amestec de cafea inferior amestecat înainte de prăjire cu mici proporții de cafea de specialitate de calitate superioară.